FAQ

Ontdek antwoorden op veelgestelde vragen over ons product/dienst in onze FAQ-sectie!

BackupAssist Classic is een softwareoplossing die cyberweerbaarheid biedt via cloudback-up, aanbevolen voor alle servers. Het stelt gebruikers in staat om hun gegevens veilig te back-uppen naar een cloudbestemming, zoals Wasabi, een cloudopslagdienst die compatibel is met S3.

 1. Maak een Wasabi-account aan op hun website Wasabi.com en voltooi de registratie.
 2. Log in op de Wasabi-console en navigeer naar de sectie voor toegangssleutels.
 3. Maak een nieuwe API-toegangssleutelset aan en noteer zowel de toegangssleutel-ID als de geheime toegangssleutel.
 4. Download de toegangssleutels als een CSV-bestand voor latere referentie.
 5. Open de BackupAssist Classic-console en selecteer ‘Create a new backup job’.
 6. Kies ‘Cloud Backup’ als het type back-up.
 7. Selecteer de bestanden en mappen die je naar je Wasabi Cloud-bestemming wilt back-uppen.
 8. Kies Wasabi als je bestemmingsmedia en volg de instructies om de instellingen in te voeren.
 9. Voer de bucketnaam in (moet uniek zijn wereldwijd), selecteer je regio en voer de Access Key ID en de Secret Access Key in die je eerder hebt gegenereerd.
 10. Optioneel: voer een versleutelingswachtwoord in voor extra beveiliging.
 11. Controleer de bestemming om er zeker van te zijn dat alle instellingen correct zijn ingevoerd.
 12. Klik op ‘Finish’ om de back-uptaak te voltooien.
 13. Indien gewenst, configureer e-mailmeldingen voor het resultaat van de back-uptaak.
 14. Voer een naam en beschrijving in voor je back-uptaak en klik op ‘Finish’.
 15. Je hebt nu je cloudback-uptaak met BackupAssist Classic naar een Wasabi-bestemming voltooid.

Als u een permanente licentie van BackupAssist heeft gekocht, dan blijven uw back-ups natuurlijk nog steeds actief. U kunt die versie van BackupAssist voor altijd blijven gebruiken. Er komt echter een moment dat we die versie van de software niet meer kunnen ondersteunen.
 
Dit lijkt veel op hoe Windows werkt – u kunt Windows 10  bijvoorbeeld voor altijd blijven gebruiken, maar Microsoft ondersteunde het slechts voor een beperkte tijd.
 
Het voordeel van BackupCare is dat u altijd het recht heeft om te upgraden naar de laatste versie, wat betekent dat u ook technische ondersteuning kunt krijgen, evenals de nieuwste beveiligings-  en functionele verbeteringen.

Als je je versleutelingswachtwoord vergeet, zal de geback-upte data niet herstelbaar zijn, aangezien BackupAssist deze wachtwoorden niet opslaat. Het is cruciaal om een veilige registratie bij te houden van je versleutelingswachtwoorden in een wachtwoordmanager of een andere veilige locatie.

BackupAssist Classic kan e-mailmeldingen verzenden om geselecteerde ontvangers op de hoogte te stellen van het resultaat van de back-uptaak. Hiervoor moet je tijdens het instellen van de back-uptaak je mailserverinstellingen configureren.

Leer hoe je je systeem kunt beveiligen met uitgebreide back-ups met behulp van BackupAssist Classic, zodat je voorbereid bent op elke eventualiteit, van systeemstoringen tot per ongeluk verwijderde bestanden.

1. Open de BackupAssist-toepassing om het back-upproces te starten.

2. Ga naar het Backup Tab en selecteer Create a New Backup Job om de back-upinstellingen te configureren.

3. Klik op de System Protection knop om de Systeembeveiligingswizard te starten, die je door het configuratieproces zal leiden.

4. Als dit de eerste keer is dat je een back-uptaak instelt, wordt je gevraagd om user credentials voor back-up te verstrekken. Als je dat niet wilt, kun je ervoor kiezen om je lokale systeeminloggegevens te gebruiken. Klik op Next en vervolgens op Okay om verder te gaan.

5. Zorg ervoor dat je critical volumes voor back-up selecteert. Voor bedrijfskritieke toepassingen zoals Hyper-V of SQL, neem je ze op in je back-upselectie. Kies de Full VSS Mode voor een uitgebreide dekking van de back-up. Klik op Next om verder te gaan.

6. Klik op het iSCSI-pictogram en klik vervolgens op Next om door te gaan.

7. Kies het back-upschema dat het beste aansluit bij je behoeften en vereisten. Klik op Next om door te gaan.

8. Voer de Portal- en Doelgegevens in. Als je een CHAP-account hebt, voer dan de inloggegevens in. Test de verbinding om de levensvatbaarheid ervan te garanderen. Klik op Next zodra je klaar bent.

9. Geef je back-uptaak een beschrijvende naam en geef eventuele benodigde details in het beschrijvingsveld. Controleer de geconfigureerde gegevens om de nauwkeurigheid te waarborgen.

10. Klik op Next om het configuratieproces van de back-uptaak te voltooien.

Met deze stappen heb je een systeembeveiligingsback-up naar een iSCSI-doel ingesteld met behulp van BackupAssist Classic.

Neem contact op!

Voor vragen, support of andere zaken kunt u contact op nemen met ons team. Vul het formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Uw formulier is met succes verzonden! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!